Monday, December 25, 2017

White Christmas

Anna in white Kanazawa, December 2017


I'm dreaming of a white Christmas
Just like the ones I used to know
Where the treetops glisten and children listen
To hear sleigh bells in the snow

I'm dreaming of a white Christmas
With every Christmas card I write
May your days be merry and bright
And may all your Christmases be white

White Christmas, Irving Berlin (1942)





Saturday, October 28, 2017

the way you look at

the way you look at


When you change the way you look at things, the things you look at change.

Max Planck
German theoretical physicist, discovered energy quanta, Nobel Prize in Physics 1918

Tuesday, October 3, 2017

ιαπωνικοί κήποι

Ρυοάν-τζι

Οι συναντήσεις με τους ιαπωνικούς κήπους (http://iconsandmoments.blogspot.com/2017/09/zen-gardens-of-kyoto.html) είναι απόλαυση ιδιαιτέρως υψηλής αισθητικής αξίας. Ειδικά στην περίπτωση των (βραχο)κήπων ζεν, η συνάντηση έχει επιπλέον και πνευματικό χαρακτήρα, καθώς τους χαρακτηρίζει η αφαίρεση και ο βαθύς συμβολισμός. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο βραχόκηπος του Ρυοάν-τζι: οι 15 βράχοι του (διαφόρων μεγεθών και σχημάτων) που πλέουν σε ένα πέλαγος από λευκό χαλίκι, δεν είναι ταυτοχρόνως όλοι ορατοί από κανένα σημείο της εξέδρας θέασης - μια υπενθύμιση της ανθρώπινης αίσθησης ότι πάντα κάτι μας λείπει στη ζωή. Άλλος ένας εξαίσιος βραχόκηπος βρίσκεται στον ναό Ντάιζεν-ιν του συγκροτήματος Νταϊτόκου-τζι, με μια σύνθεση που αποτελεί αλληγορική απεικόνιση της ροής της ανθρώπινης ζωής. Δυστυχώς η φωτογράφιση απαγορεύεται στο Ντάιζεν-ιν. Ίσως όμως να είναι καλύτερα, καθώς αφιερώνεις την προσοχή σου στον κήπο αντί για την φωτογράφισή του.

Sunday, October 1, 2017

φθινοπωριάζει


Φθινοπωριάζει
Λαμπρά κόκκινα φύλλα
Στους κήπους βλέπω

Οκτώβριος 2017, Κυότο

Sunday, September 17, 2017

Γεωργία

Ζουμερή μπριζόλα - χωρίς τη γεωργία θα παρέμενε και σήμερα είδος υπερπολυτελείας

Με λυπεί βαθύτατα που πολλοί υποτιμούν, ειρωνεύονται ή και χλευάζουν τη γεωργία και τους γεωργούς. Όχι επειδή κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, αλλά:

- επειδή η γεωργία υπήρξε η βάση του ανθρώπινου πολιτισμού - χωρίς το πλεόνασμα τροφής που προσφέρει η γεωργία, ο άνθρωπος δεν θα είχε ξεφύγει ποτέ από το στάδιο του κυνηγού και τροφοσυλλέκτη (διαβάστε το εξαιρετικό "Όπλα, μικρόβια και ατσάλι" του Τζάρεντ Ντάιαμοντ)

- επειδή η γεωργία συνεχίζει να είναι η βάση του ανθρώπινου πολιτισμού (αν αμφιβάλλετε, δοκιμάστε να φάτε κινητά τηλέφωνα, tablet ή κάρτες μνήμης - επιπλέον σας θυμίζω ότι και το αγαπημένο σας μπριζολάκι χάρη στη γεωργία το έχετε)

- επειδή, όπως είχε πει ο Booker Washington, αφροαμερικανός αγωνιστής για τα πολιτικά δικαιώματα, "κανένας λαός δεν μπορεί να ευημερήσει, αν δεν μάθει ότι το όργωμα ενός  αγρού είναι εξίσου αξιοπρεπές με τη συγγραφή ενός ποιήματος"
(http://diamantia-kai-skouria.blogspot.gr/2009/06/earthcare.html)

- επειδή και χώρες τεχνολογικά προηγμένες και ισχυρές, έχουν κορυφαίες επιδόσεις ΚΑΙ στη γεωργία. Τις δύο πρώτες θέσεις σε αγροτικές εξαγωγές παγκοσμίως καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ και η Ολλανδία. Διαβάστε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την Ολλανδία (και παρεμπιπτόντως ας θυμίσω ότι η περήφανη Κρήτη με κάποιους θερμοκέφαλους που υποστηρίζουν ότι η Κρήτη "έχει τα πάντα" και θα μπορούσε να ευημερεί και αποσχισμένη από την Ελλάδα [ναι, το έχω ακούσει με τα αυτιά μου], γνώρισε τα θερμοκήπια που της εξασφάλισαν πλούτο και ευημερία από Ολλανδούς):

http://www.nationalgeographic.com/magazine/2017/09/holland-agriculture-sustainable-farming/

Saturday, September 16, 2017

Γιατί να συμβεί σ' εμένα;

© Enki Bilal

Πόσο συχνά λέμε, σκεφτόμαστε, παραπονιόμαστε "γιατί να συμβεί σ' εμένα; γιατί όλα τα κακά/στραβά/ανάποδα να συμβαίνουν σ' εμένα;" και νιώθουμε πως είμαστε οι - μονίμως - αδικημένοι σ' αυτή τη ζωή;

Γιατί (σχεδόν) ποτέ δεν βλέπουμε την πραγματικότητα αντίστροφα; Γιατί να συμβαίνουν τόσα κακά (πείνα, αρρώστεια, πόλεμος, κατατρεγμός, προσφυγιά) σε εκατομμύρια άλλων ανθρώπων και όχι σ' εμάς;

Γιατί στους άλλους και όχι σ' εμένα;

Πολύ εύστοχα το θέτει ο Πάπας Φραγκίσκος (κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο) σε μια σύντομη ομιλία που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς:


Tuesday, August 22, 2017

Έκλειψη


Παρά την πολυετή ερευνητική και διδακτική μου εμπειρία σε θέματα ηλιακής και διαστημικής φυσικής, παρά τις αμέτρητες φωτογραφίες και τα αμέτρητα βίντεο που είχα δει, θαυμάσει, απολαύσει, ήμουν παντελώς απροετοίμαστος για αυτό που έζησα τον Αύγουστο στην εξοχή της πολιτείας της Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Θα παραλείψω όλα τα προκαταρκτικά (όπως πχ τον αγώνα δρόμου για να ξεφύγουμε από τα πυκνά σύννεφα) και θα πω μόνο λίγα λόγια για την ίδια την έκλειψη. 

Καθώς ο μηνίσκος του Ήλιου γινόταν ολοένα και μικρότερος, το φως λιγόστευε και τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την ολικότητα είδαμε ένα ταχύτατο σούρουπο, σαν αυτά που ζει κανείς κοντά στον ισημερινό, όπου νυχτώνει ξαφνικά, μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο το σούρουπο αυτό είχε ένα απόκοσμο κιτρινωπό φως, που δεν έμοιαζε με κανένα φως δειλινού που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. 




Η ολοκλήρωση της έκλειψης μας ξάφνιασε – ή μάλλον θα έλεγα μας συγκλόνισε: Στη θέση του καθημερινού οικείου φωτεινού δίσκου, είδαμε ξαφνικά ένα μαυρισμένο ουράνιο σώμα, του οποίου το φωτεινό λοφίο γύρω από τη σκιά που έπεσε πάνω του, ήταν σαν μαρτυρία της βίαιας και φοβερής ισχύος του. Η θέα του στέμματος ήταν συνταρακτική – και δεν αναφέρομαι σε οπτικό ή αισθητικό βίωμα (που το ζούμε βλέποντας εικόνες και βίντεο), αλλά σε βαθιά συναισθηματικό και έντονα σωματικό βίωμα. Η ξαφνική και ακαριαία απώλεια του φωτός και η ταυτόχρονη συναίσθηση της τεράστιας δύναμής του σε έκανε να παραμιλάς. Ένα θέαμα απόκοσμο, επιβλητικό και φοβερό!

Monday, July 24, 2017

Εντυπωσιακοί αριθμοί

Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας / © Adam Evans

Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 50 τρισεκατομμύρια κύτταρα - περίπου 50 φορές το πλήθος των αστεριών στον γαλαξία της Ανδρομέδας (ο δικός μας γαλαξίας έχει μόνο 400 δισεκατομμύρια αστέρια). Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας, εκατομμύρια κυττάρων πεθαίνουν και άλλα τόσα δημιουργούνται. Η διατήρηση αυτής της ισορροπίας είναι έργο καταπληκτικής πολυπλοκότητας, που το ανθώπινο σώμα συνήθως διαχειρίζεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς να αντιλαμβανόμαστε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Από το βιβλίο "Living With the Stars" του Karel Schrijver και της Iris Schrijver 

Sunday, June 18, 2017

Pocahontas

Aurora Borealis in Manitoba, Canada / © Warren Justice

Aurora borealis
The icy sky at night
Paddles cut the water
In a long and hurried flight
From the white man
to the fields of green
And the homeland
we've never seen.

They killed us in our tepee
And they cut our women down
They might have left some babies
Cryin' on the ground
But the firesticks
and the wagons come
And the night falls
on the setting sun.

They massacred the buffalo
Kitty corner from the bank
The taxis run across my feet
And my eyes have turned to blanks
In my little box
at the top of the stairs
With my Indian rug
and a pipe to share.

I wish a was a trapper
I would give thousand pelts
To sleep with Pocahontas
And find out how she felt
In the mornin'
on the fields of green
In the homeland
we've never seen.

Neil Young [Pocahontas, 1979]

Neil Young - Pocahontas (live)

Wednesday, June 7, 2017

Τέλλος Άγρας

Ο Τέλλος Άγρας με συμπολεμιστές του στη λίμνη των Γιαννιτσών

Νέμας μάικα, ζλάτνο τσέτνο, να τα πλάτσι; (Δεν έχεις μάνα, γλυκό παιδί, για να σε κλάψει;)
Νέμας σέστρα, ντα τα ζάλια; (Δεν έχεις αδερφή, να σε πενθήσει;)
Κάκβα ιζλαζάγια; (Πώς σε ξεγέλασαν;)
Κάκβα ντονισέα ντα βα ουμπέσατ να ουρέχουτ; (Πώς σ' έφεραν εδώ και σε κρέμασαν στην καρυδιά;)
Ντα βα ντόνσατ να τσούζντι μέστου (να σε φέρουν σε ξένη γη)
τσούζντι μάικι ντα πλάκατ (ξένες μάνες να σε κλάψουν)
τσούιντι σέστρι ντα βα ρέντατ. (ξένες αδερφές να σε μοιρολογήσουν)

Σλαβόφωνο μοιρολόι για τον θάνατο του Τέλλου Άγρα, που με ύπουλο τρόπο συνελήφθη από κομιτατζήδες και απαγχονίστηκε μαζί με τον Αντώνη Μίγγα στις 7 Ιουνίου 1907, σε μια καρυδιά μεταξύ των χωριών Τέχοβο (Καρυδιά) και Βλάδοβο (Άγρας).

Ο Τέλλος Άγρας καταγόταν από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και το πραγματικό του όνομα ήταν Σαράντος Αγαπηνός. 


Thursday, June 1, 2017

Μνημόσυνο 'Ολγας Σταυρίδου


Τη βλέπω σε απόσταση σήμερα τριγυσμένη απο αστρικά νεφελώματα, όπως βλέπουμε πάντοτε περιβαλλόμενα από την άλω των αγίων πρόσωπα που αγαπήσαμε για την ξεχωριστή τους αγνότητα, τον ανθρώπινο χαρακτήρα,το δημιουργικό τους τάλαντο. Τη βλεπω στις φανερές ερημιές του βάθους της συλλογικής ψυχής μας. Ο Αλέξανδρος στο πλάι της, η όψη της να λάμπει από υπέρκοσμο φως, αυτό που κάθε ξεχωριστός άνθρωπος νοσταλγεί στον  αιώνα.

Θανάσης Γεωργιάδης, Όλγα Σταυρίδου ή «ένα σαπφείρινο μαβί»

Για τα 2 χρόνια από τον θάνατό της





Sunday, May 14, 2017

να λες πάντα αυτό που νιώθεις




Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ' αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να βγαίνεις απ' την πόρτα, θα σ' αγκάλιαζα και θα σού 'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά. Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ' έβλεπα, θα έλεγα "σ' αγαπώ" και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη. Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μας δίνει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα ΄θελα να σου πω πόσο σ' αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.

«Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή...» - Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Tuesday, May 2, 2017

danger and deliverance

danger and deliverance / © I.A. Daglis



Nah ist
Und schwer zu fassen der Gott.
Wo aber Gefahr ist, wächst 
Das Rettende auch.
Friedrich Hölderlin [Patmos, 1803]

Near

And hard to grasp is the God.
But where danger is,
Deliverance also grows.

Εγγύς

Και δυσνόητος ο Θεός.
Αλλά όπου υπάρχει κίνδυνος
Ευδοκιμεί και η λύτρωση.

Στον Κωνσταντίνο

Sunday, April 16, 2017

ο Λόγος


Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος. Ούτος ην εν αρχή προς τον Θεόν. Πάντα δι' αυτού εγένετο, και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ό γέγονεν.

Κατά Ιωάννην, α' 1-3

Tuesday, April 11, 2017

την απηλπισμένην


Σήμερον ο Χριστός παραγίνεται εν τη οικία του Φαρισαίου, και γυνή αμαρτωλός προσελθούσα, τοις ποσίν εκυλινδούτο βοώσα:
Ίδε την βεβυθισμένην τη αμαρτία, την απηλπισμένην δια τας πράξεις, την μη βδελυχθίσαν παρά της σης αγαθότητος ...

Friday, March 31, 2017

Internet - a key to unenlightenment?

Key of a medieval church in the area of Aspropotamos, Greece

The internet promotes consumer freedom. It gives us all the information we want. Unfortunately it can also suppress the freedom of the citizen, by limiting exposure to the full range of information citizens may not want — but absolutely need. The ability to customise our informational environment, delivered by social media, makes it less likely that citizens will come across information that would change their minds or have chance encounters with perspectives different from their own. The epistemic prisons we build for ourselves do worse than lock us into the views we currently have, while protecting our dumbest ideas from revision.

Robert Armstrong [The age of unenlightenment, Financial Times, 24 March 2017]

Sunday, March 19, 2017

από ψηλά

από ψηλά / © I.A. Daglis


... ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί.

«Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή...» - Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Wednesday, March 15, 2017

μην περιμένεις


© I.A. Daglis

Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, κάν' το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις "συγνώμη", "συγχώρεσέ με", "σε παρακαλώ", "ευχαριστώ" κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις. Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ' τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα.

«Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή...» - Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Saturday, March 4, 2017

150k


Πέρα από το ορόσημο των 150 χιλιάδων. Με τις ευχαριστίες μου στους επισκέπτες.

Beyond the 150k mark. With my thanks to the visitors.























Sunday, February 26, 2017

rain softly falling on a vast sea

Paul Klee - Goldfisch, 1925

Inside that darkness, I saw rain falling on the sea. Rain softly falling on a vast sea, with no one there to see it. The rain strikes the surface of the sea, yet even the fish don't know it is raining.

Haruki Murakami - South of the Border, West of the Sun (1992)

Friday, February 17, 2017

THEMIS - Θέμις


Μια δεκαετία ζωής της διαστημικής αποστολής THEMIS (Time History of Events and Macroscale Interactions during Substorms) - έμπνευσης και τέκνου του αγαπητού φίλου και συμφοιτητή Βασίλη Αγγελόπουλου, καθηγητή του UCLA. Η Θέμις (προφανής η παραπομπή στη θεά της δικαιοσύνης) γέννησε με τη σειρά της την Άρτεμη (ARTEMIS - Acceleration, Reconnection, Turbulence and Electrodynamics of the Moon’s Interaction with the Sun), όταν οι δύο από τους πέντε δορυφόρους απομακρύνθηκαν από τη Γη και μπήκαν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Ακολουθεί μια ανακεφαλαίωση των επιτυχιών της αποστολής από τον ίδιο τον Βασίλη:

Who would have imagined 10 years ago to the day, when that Delta-II 7920 rocket took our five spacecraft to their coast (1.1x15Re) orbit, that THEMIS and ARTEMIS would be still trailblazing new research directions, and would be the centerpiece of the Heliophysics System Observatory? With hardware as good as new (in fact the FGM is getting better with time!) we can honestly be planning to utilize the several kg of fuel still on-board to address yet new science objectives for years to come.

It has been a journey of tremendous science breakthroughs. The location of substorm onset, the link of magnetic reconnection and the inner magnetosphere, the propagation of flux bundles leading to particle injections and elemental wedgelets, the generation of north-south arcs and their collisions with pre-onset arc resulting in explosive substorm onsets - signifying the triggering of energy dissipation at the inner magnetosphere, the location of the pre-existing aurora, and countless other discoveries have revealed the nature of magnetotail dynamics and ionospheric coupling. On the dayside, discoveries on the complex nature of magnetopause and foreshock disturbances, with global ramifications has also emerged. At lunar distances new aspects of the solar wind interactions with the lunar exosphere, surface and crustal anomalies were explored, while upstream and tail phenomena such as the foremoon region, and mid-tail asymmetric reconnection have been discovered. The ground based observatories have enabled novel views of our global magnetosphere and have been part-and-parcel of many of our mission highlights.

Today the spacecraft are being operated in unique ways, and are destined for further discoveries. Low energy captures on ESAs on THEMIS-A enable a finer view of the cold ion and electron populations, while Ultra-Fast Surveys (6min captures of continuous waveforms – easily recognized by the ciel-shaded pieces of the modes bar in overview plots) enable an unbiased look at the wealth and relative importance of plasma waves in the near-Earth magnetosphere. At the same time, the orbits are being controlled to stay in conjunction with MMS from opposite sides of the magnetosphere, and our collaborations with MMS, Van Allen Probes, ERG(Arase) and many other Heliophysics Observatory missions are expanding though a powerful set of analysis tools in SPEDAS.

The missions’ future is equally promising as it was at launch, now poised to answer some of the most cutting-edge questions in the field. Aside from tuning the orbits to make for a powerful HSO and engaging the community in doing so, our new orbits will have apogees as high as 15Re, exploring comprehensively, for the first time, the inner edge of the plasma sheet’s interaction with the reconnection outflows and the magnetopause near the terminator. We will be asking: What is the process by which most magnetic energy is converted to heat driving the ring current and ionospheric currents? What is the role of foreshock transients in acceleration of some of the most energetic particles in the upstream region? How do dayside localized transient activations lead to flux transport over the poles and geoeffective reconnection in the mid-tail (ARTEMIS)? Is magnetic reconnection in the tail driven or spontaneous and what determines its location and rate? These are some of the most vexing questions in our field right now, with implications for other planetary and astrophysical settings. We will be discussing the extended mission plans (outlook beyond 5 years, just as exciting) at our next SWT opportunity.

Here’s to our mission operations team that keeps our spacecraft safe and well-functioning! Here’s to our creative science team that maintains the spirit of discovery strong, doing justice to the novelty of the incoming data! And here’s to NASA that recognizes innovation and its implications for the future of Heliophysics, and enables our contributions. 




Thursday, February 9, 2017

what is hell?

Dostoyevsky's grave, Alexander Nevsky Lavra, St. Petersburg 

What is hell? I maintain that it is the suffering of being unable to love.

The Brothers Karamazov - Fyodor Dostoyevsky (11 November 1821 – 9 February 1881)



Saturday, February 4, 2017

ναι

ναι

Όλα στον κόσμο ξεκίνησαν από ένα ναι. Ένα κύτταρο είπε ναι σε ένα άλλο κύτταρο και γεννήθηκε η ζωή.

Clarice Lispector [A hora de Estrela - Η ώρα του αστεριού, 1977]

Friday, February 3, 2017

μια φορά

Τατόι, στο φως του δειλινού

... γιατί πολλές φορές τα πράγματα γίνονται 
μια φορά
Κι ας είναι οι μέρες όλες ίδιες 
και ο ήλιος αιώνιος

Νικηφόρος Βρεττάκος
[Ύπνος, από τη συλλογή “Ο χρόνος και το ποτάμι”, 1957]

Monday, January 23, 2017

do the things

Anna in Palmyra, 2007

You must do the things you think you cannot do.

Anna Eleanor Roosevelt (1884-1962)

American politician, diplomat, and activist. She persuaded her husband Franklin Delano Roosevelt to stay in politics after he was stricken with debilitating polio in 1921, which cost him the use of his legs. F.D. Roosevelt was elected Governor of New York in 1928 and President of USA in 1933, 1936, 1940 and 1944.


Friday, January 13, 2017

Leave

Leave but don't leave me



Breathe, breathe in the air 
Don't be afraid to care 
Leave but don't leave me 
Look around and choose your own ground

Long you live and high you fly 
And smiles you'll give and tears you'll cry 
And all you touch and all you see 
Is all your life will ever be

Roger Waters [Breathe]


Pink Floyd - Breathe

Sunday, January 1, 2017

Καλή Χρονιά!

broken car

Καλή Χρονιά!
με ορμή, με ενθουσιασμό, με όλη μας την καρδιά σε ό,τι κάνουμε!
Κι αν κάνουμε λάθη, καλοδεχούμενα, γιατί μας διδάσκουν και αυτά.
Ας προχωράμε στη ζωή, με κάθε τρόπο, με ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας.
Ακόμη κι αν μας φαίνονται όλα χαμένα, υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε!